top of page
Search

Peptidi igra i moj ciklus !! Pripreme za natjecanje

ovaj tekst je napravljen za edukaciju nikako ohrabrivanje uzimanja istog )

Često mi je inbox pun vašim pitanjima, točnije doslovno svaki dan !! Da li sam ja natural? Sto koristim, AAS ili Sarms, peptide, hormon rasta?


Kakvi su ciklusi? Koliko je stetno i sl...

Krenuti cu od pocetka i kako ja gledam na cijelu situaciju kao dugogodisnji sportas na profesionalnoj razini.

Odgovor na vase pitanje da li sam natural je da nisam/ i jesam !! Odgovor je takav zato sto danasnji standard poprilicno zbunjujući pogotovo za prosječnog neinformiranog rekreativca!


Sportaši koji se bave body buildingom,i slicnim sportovima žele poboljšati svoje tijelo bez uzrokovanja neke veće štete po zdravlju. I doslovno gutajuci razne oralne, i injektivne anaboličke steroide, propast zdravlja je neizbjezan vrlo brzo. Izvrsna alternativa za diuretike i anabolike su peptidi. To je najbolji izbor po meni osobno istrazivajuci godinama kako ostati zdrav u svemu tome i za amaterski i profesionalni bodybuilding.


Peptidi - tvari koje su raspoređene od aminokiselinskog ostatka, a koji su povezani zajedno s peptidnim vezama. Sve takve peptidne veze imaju ogroman utjecaj na emocionalno raspoloženje, spavanje, libido i stanje ljudskog tijela oporavak od treninga, znacajan rast misicne mase,gustoca kostiju,bolji ten,vise energije i sl.

Kod koristenja peptida najbolji učinak se postiže pomoću peptida iz različitih skupina jer naravno rade u sinergiji! Na primjer, velika hrpa članova grupe peptida će biti za oporavak i otpustanje grelina (Grelin je peptidni hormon kojeg proizvode stanice P/D1 fundusa želuca čovjeka i epsilon stanica gušterače koji stimulira glad) sto znaci da je idealan za masu nekog rekreativca.Kod kombiniranog koristenja ipamorelina HGH 176-191 ili 176-191 HGH s GHRP 2. Ili GHRP-6 ( nazivi pojedinih peptida)Peptidi u bodybuildingu su vrlo popularani, ali zašto se to događa? Koje su njihove glavne prednosti? Prvo, peptidi su dovoljno jeftini važno za početnike i doslovno si ih svatko moze priuštiti pogotovo neki natjecatelji i sl.. Ako se peptidi pravilno koriste,pad na doping kontroli je prakticki nemoguc!

Peptidi imaju različite mehanizme djelovanja. Zato se prije svega treba dobro educirati kako bi dobili željeni učinak koji se može postići uz pravilan odabir kombinacije pojedinog peptida.I naravno zahtijevaju vise discipline nego AAS. Osobno disciplina sa peptidima me naucila mnogo o prehrani i kako moje tijelo funkcionira, kada jesti kada trenirati, kako potrošiti energiju i slicno!


Peptidi u pravilu nisu anabolički steroidi i dosta su sigurniji izbor,laksi za organizam i doslovno sa 90% manje nuspojava,daju bolje rezultate ali i zahtjevaju puno vise znanja u samome startu! Zato dragi moji danas vecina bodybuilding influencera je "natural" kao i ja ( iako nikad nisam tvrdio da jesam tehnicki po danasnjim standardima ako neka "droga" nema anabolički svojstva znaci da si natural. Manipulacija doping testa to cemo ostaviti za neki drugi puta!!Ako uzimas AAS definitivno nisi natural radi anabolickih svojstva pojedinih proizvoda! Iz tog razloga se i zovu AAS ( androgeni anabolicki steroidi ) Androgeni-anabolički steroida su sintetski derivati ​​muškog hormona testosterona.


Oni mogu imati jake učinke na ljudsko tijelo što može biti korisno za atletske performanse, iz tog razloga ih sportasi i koriste naravno kako bi bili, bolji,brži, jaci i sl. Danas vecina ih zlouporabe sa prevelikim dozama ne samo u bodybuildingu nego doslovno svim sportovima ( powerlifting, weight-lifting, strongman natjecatelji,i cak sportovi koji vas vecina ne vjeruje kao nogomet,kosarka,atletika iz razloga sto nije toliko vidljivo na misicnoj masi pojedinih sportasa kao sto su nogometaši,rukometasi i sl!!


Obicni rekreativci potezu ruku za poprilicno opasnim ciklusima samo da bi dobro izgledali na plazi, iako cak i nemaju neke životne koristi od toga. To je bas i razlog zasto sam otvorio empatiju za pisanje ovog teksta! Da pomogne mladjim generacijama da svate sto je prava istina i kako u fitness industriji opstati i biti zdrav i impresivan.Ovaj tekst pisem hrabro i bez ikakve dlake na jeziku bez potrebe za dokazivanjem svoga znanja ili zarade nad nekim čitateljima, nego da educiram mladje generacije jer sam proveo istrazivajuci o ovim proizvodima doslovno 10 godina ucenja na sebi osobno i od primjera drugih ljudi,seminara,privatnih trenera i vrhunskih savjeta od sportasa sa samog vrha bodybuildinga,weight-liftinga itd..

Najsigurniji pristup kemiji danas su prije svega provjereni izvori određenih proizvoda, jer nema vise "čiste kemije" vecinom je sve neki underground bullshit nekog dilera sto moze biti poprilicno opasno za pojedinu osobu ili korisnika pojedinih AAS,peptida ili sarmsa !!

U samome startu peptidi su mi bili jako interesantna tema cim sam saznao sa 22 godine gdje to sve ide poceo sam citati i uciti o pojedinim proizvodima koji su mi privukli veliku paznju dok me anabolici nisu previse zanimali nego kako da se moje tijelo brze regenerira i oporavi od treninga!! Prije svega sto su zapravo peptidi ?


(Tablica za korištenje peptida uskoro novi clanak )

Danas na tržištu često možete naći lijekove koji su stimulatori hormona rasta. Dakle, evo popis najboljih peptida u bodybuildingu i sportu općenito


Grelin grupa (GHRP), koja je nakon jedna od najuspješnijih stavki za volumen i masu "Ipamorelin", "Hexarelin" i "GHRP 2/6".Grupa hormona rasta (GHRH). Ovi peptidi kada se unose u tijelo, uzrokuju ogroman porast mišićne mase To znači da GHRH povećava izlučivanje GH, ali ne ometa pulsirajuću krivulju. Ova skupina uključuje "Sermorelin" i "CJC-1295".

Mnogi ljudi koji zapravo ne znaju učinak peptida,Pitam se: zašto se koriste novi lijekovi ako već postoji umjetni hormon rasta? Odgovor na pitanje je sasvim trivijalan: oni (novi lijekovi) imaju više prednosti. Glavni su:

- ti peptidi su mnogo jeftiniji od GH (hormon rasta);

- raznolik učinak na osjećaje gladi i metabolizma, što vam omogućuje da se odlučite za ove ili druge opcije

- peptidi su siva zona i po zakonu, što vam omogućuje da ga kupite online ili od pouzdanih dobavljača bez straha ( Nikada online ) ako je moguće savjetovati se sa doktorom koji o tome zaistacnesto i zna ili Dugogodišnje uspjesne korisnike istog.Zbog brze razgradnje nisu vidljivi na doping kontroli;

- Zbog različitih mehanizama djelovanja i poluživota, moguće je manipulirati krivuljom koncentracije kako bi se postigao optimalan anabolički odgovor bez anaboličkih djelovanja kao AAS.

Koji su najbolji peptidi u bodybuildingu? Sportaši i muškarci koji vode aktivan stil života pomoći će peptid"Testagen". Stvara se na osnovi tetrapeptida i pomaže vratiti normalno funkcioniranje stanica testisa, koje su odgovorne za rekonstrukciju spermija i, što je još važnije, u bodybuildingu, za održavanje potrebne razine testosterona. Ovaj peptid omogućuje prirodan način povećanja razine tog hormona, što ga čini sigurnijim od anaboličkih steroida. Pripravci "GHRP-6" i "Hexarelin" također su sada popularni peptidi. Glavna prednost u njima, koja razlikuje sportaše, je povećanje izdržljivosti, kao i povećanje muskulature. Znači "GRF (1-29)" ili "Sermorelin" - peptid koji stimulira izlučivanje hormona rasta. Ima kratki poluživot u tijelu (nekoliko minuta), što ne dopušta postizanje maksimalne koncentracije GH. Da bi se ispravio ovaj nesporazum, 4 aminokiseline su dodatno dodane sekvenci ovog sredstva, što je omogućilo produljenje djelovanja na pola sata.

Naravno postoje i peptidi sa duzim poluzivotom a to cemo isto ostaviti za neku drugu temu !! Sada ako je uspjeli shvatiti prednost peptida vjerujem da ce vam pomoci u odluci da uvijek krenete sa nekim mikrodozama pojedinih proizvoda koji su manje stetni i da zadrzite zdravlje i karijeru na duge staze!! Osobno se igram sa ovim proizvodima vec od 2014 godine i sve sto mogu reci je samo najbolje o tim proizvodima! Pomogli su mi u svim segmentima treninga,oporavka,volumena i masi i formu koju sam vizualizirao na samome početku moje karijere sada odražavam ovu formu sa doslovno 30 % kapaciteta truda, za 100% niste jos ni spremni kao ni ja ali to cemo ostaviti za nadolazece natjecanje.

Moji ciklus trenutni i zadnjih nekoliko godina izgleda ovako !! ( ovo naravno nije preporuka da i vi koristite isto jer naravno svaki organizam je drugačiji i za svakoga vrijede druga pravila!! ) Uvijek ispunite svoj natural potencijal, ako niste zadovoljni sa tom razinom tek onda pocnite razmišljati o drugim opcijama kao sto su ovakvim pomagačima !!


Moj ciklus bulk faza


Ipamorelin 3 mjeseca on 3 mjeseca off

Ghrp6 isto tako

Ibutamoren

GROWTH HORMONE

IGF-1 LR3


ne mogu vam rijecima opisati koliko ovo dobro radi za bulk fazu pogotovo za ectomorpha kao ja,oporavak,volumen snaga i slicno doslovno mind-blowing


Ista faza je i za cutting season samo bez ghrp6 nego dolazi peptid CJC-1295 i Ghrp2 i naravno bez IGF-1 ( sa time treba biti oprezan -mikrodoze su cudo ).Doslovno sa ovim proizvodima se igram vec godinama 3 mjeseca off 3 mjeseca on !! Sad da li sam naturalac ili nisam sami procijenite. 2012 godine krenuo sam natural do 2014 gdje pocinje igra sa tim proizvodima i značajan rast misicne mase od 30 kg za sto mi je trebalo naravno 10 ak godina.Sada u 2021 kada najvise znam o svemu krecem po neku medalju i pobjedu sa maksimalnim pristupom prehrani i sve ostalo sto cete moci pratiti na Markodrcic.com i Instagram profilu i naravno tik toku !!


O dozama i stetnosti Peptida naspram Aas Sarmsima cemo pricati u iducem clanku !!


Citamo se uskoro


Marko


.


863 views0 comments

Comments


bottom of page