top of page
Search

Najbolji PCT za SARM-ove i održavanje misića nakon ciklusa – kompletan vodič za PCT nakon ciklusa SARM-ova ( selective androgen receptor modulators )

Ovo sto cete pročitati u nadolazećim redovima nije savjet ni motivacija za korištenje istog , svrha teksta je edukacija i analiza zanimljive teme iz svijeta sporta! Ja nisam doktor I ovo nebi trebali shvatiti kao savjet za korištenje nego edukaciju i sl.Reći cu vam koje su točno najbolje opcije terapije nakon ciklusa (PCT) i kako ih uspješno koristiti da zadrzite novo stecene misice. Korištenje PCT-a nakon ciklusa SARM-a prilično je jednostavno, ali postoji nekoliko ključnih pitanja na koja trebate znati odgovore.


Na primjer, koji PCT "suplement" koristite i kada? Koji je najbolji PCT ciklus da zadržite misicnu masu a ne da propadnete i katabolizirate kao u 90 % slucajeva, i da ne poništite svoj naporan rad. Ova zavrsna prica muci jako puno vas i drago mi je da mogu podjeliti informacije stecene kroz dugi niz godina sa vama,kako bi bili sigurni maksimalno kada radite slicne cikluse odredenih proizvoda. AAS smo prosli detaljno u proslome clanku,sada govorimo o obecanoj temi .

Sada ću pokriti sve što trebate znati u ovom kratkom vodiču, a ako želite provjeriti najbolji PCT za SARM-ove

Ovo je razlog zašto SARM-ovi smanjuju razinu testosteronaSelektivni modulatori androgenih receptora oponašaju testosteron za slanje signala u vašem tijelu. Selektivno aktiviraju androgene receptore u mišićnom i koštanom tkivu. Zato ćete pri korištenju androgenih SARM-ova rasti veće i jače mišićno tkivo.

Problem je u tome što vaše tijelo misli da ima višak testosterona koji lebdi okolo. Dakle, smanjuje vlastitu proizvodnju. Što je veća doza i dulji ciklus, to više smanjuje proizvodnju.

To zatim može utjecati na smanjenje razine proizvodnje drugih ključnih hormona kao što su LH, FSH i IGF-Zato je bitno da čim osjetite simptome pada testosterona, prekinete svoj ciklus SARM-a i prijeđete na jak PCT režim.( svako drugacije reagira na odredeni compound proizvoda )

Ovo su SARM-ovi koji supresiraju testosteron. ( naravno ova supresija je puno drugacija od aas

supresije , mnogo lakse za organizam ako postujete neko normalno mikrodoziranje kroz ciklus.

Nisu svi SARM-ovi androgeni. Može biti zbunjujuće, jer su SARM doslovno androgeni, ali važno je razumjeti da nisu sve povezane kemikalije koje se zovu SARM zapravo SARM-ovi po načinu na koji djeluju. Klasificiraju se isključivo kao tvrtka koja ih prodaje zbog marketinške jednostavnosti.

Ovo su glavni SARM-ovi koje možete koristiti, a koji stimuliraju androgene receptore u mišićnom i koštanom tkivu i pomazu izadržati brutalnu misicnu masu.

LGD-4033 Ligandrol

RAD-140 Testolone

S-23

S-4 Andarin

MK-2866 Ostarine

Svi ti SARM-ovi mogu smanjiti razinu testosterona, ali ne grade svi tonus mišića na isti način.

Neki ljudi tvrde da Ostarine nema androgene nuspojave, ali u višim dozama (iznad 50 mg) svakako ima. Zbog toga također održava mišićnu masu, zbog čega je najbolji za rezanje ili korištenje kao dio najboljeg PCT ciklusa za zadržavanje misica slican anavaru ( Oxandrolone)

Andarine gradi vrlo čvrst i isklesan mišićni tonus, ali ne mora ga nuzno povecati . ( jako slican winstrolu po efektu ili peptidu ipamorelinu )

Često ga koriste bodybuilderi neposredno prije nastupa zbog njegove sposobnosti oblikovanja misica, tvrdoce i vaskularnosti.

svi sarmovi koji zapravo nisu sarmovi su brutalni graditelji mišića. U mišićnom rastu bit će nešto težine vode, ali ako samo želite veliki rast koji ćete kasnije učvrstiti, onda su to najbolji SARM-ovi za korištenje.Ovo su SARM-ovi koji ne smanjuju razinu testosterona

Sjajna vijest je da neki SARM-ovi uopće nisu SARM-ovi. Možete ih koristiti u većim dozama i uopće ne utjecati na razinu testosterona.

Moguće je dobiti volumen i rezati se pomoću ovih kemikalija koje uopće nisu SARM-ovi:

YK-11 miostatin ( blokator miostatina ujedno i tehnicki najmocniji proizvod od svih cak i trena i halotestina )

• MK-677 Ibutamoren (sekretakog hormona rasta)

• SR-9009 Stenabolic ( fatburner . izdrzljivost )

• GW-501516 Cardarine ( fat burner izdrzljivost )

Cardarine i Stenabolic su opskrbljivači energijom. Oni ne grade tonus mišića, ali povećavaju količinu dostupne energije koju morate potrošiti.

Ibutamoren izaziva visoke razine HGH i povećan apetit. Ta kombinacija može dramatično povećati mišićni tonus, ali morate paziti na debljanje.

YK-11 je na neki način više poput steroida. Njegovi su učinci opći po cijelom tijelu, jer inhibira djelovanje nečega što se zove miostatin koji pomaže regulirati i ujednačiti razvoj mišića. Smanjivanjem njegovih učinaka, rast mišića je mnogo brži i veći, ali može biti neravnomjeran po cijelom tijelu.

Također imajte na umu da je uočeno da pri visokim dozama YK-11 utječe na razinu testosterona kod nekih ljudi, te se sumnja da je barem djelomični agonist androgenog receptora.

Stvaranje uravnoteženog skupa SARM-a ključ je za smanjivanje problema s testosteronom

Dakle, gledajte dečki, ako želite svladati PCT nakon upotrebe SARM-a, onda prvo morate svladati hrpe SARM-a koje koristite..

Ključ za to je osigurati ravnotežu između androgenih i neandrogenih SARM-a.

Za mene bi to značilo korištenje jedne androgene kemikalije i jedne neandrogene kemikalije za povećanje volumena, te podupiranje toga dodatkom za izgradnju energije.

Također, osobito ako ste novi, neka doza androgena bude umjerena. Provjerite preporučene raspone doza i budite oprezni.

Objašnjeni dodaci terapiji nakon ciklusa

Sada ću vam govoriti o glavnom PCT suplementu koji možete koristiti i kako ih možete koristiti zajedno za stvaranje najboljeg režima terapije nakon ciklusa.


2. Clomid je također SERM, ali je u početku daleko agresivniji od Nolvadexa. Začudo, otkriveno je da je Clomid jači u početku, ali Nolvadex postaje jači s ponovljenom upotrebom od nekoliko tjedana. Zato preporučujem korištenje Clomida prvi tjedan, a zatim prijelaz na Nolvadex.

aromatizacija. Stoga korištenje jednog zaustavlja hranjenje razina estrogena i razgradnju razine testosterona, dajući testosteronu vremena da ponovno postane dominantan.

Kada trebam započeti PCT – Kako uočiti simptome niskog testosterona

Iako možda ne osjećate sve ove simptome, trebalo bi biti prilično jasno da počinjete patiti od nekih od simptoma niskog testosterona

Niska razina energije

• Loše raspoloženje ili depresija

• Napredak razvoja mišića zastaje

• Niska seksualna želja i sposobnost izvedbe

• Niža odlučnost

• Konstantan umor

• tjesite glad hranom

• Potreba za spavanjem poslijepodne

• Teže završiti treninge

• Sve u životu je borba


Najbolji način da saznate borite li se s razinom testosterona je napraviti analizu krvi. Ako ste tek počeli upotrebljavati SARM-ove, ako vam je ovo prvi ili drugi ciklus, onda, zaboga, neka vam se krv pregleda prije i poslije ciklusa, ili čim osjetite simptome, jer tada ćete znati kako je vaše tijelo odgovara i reagira i kakva vam je krvna slika prije il poslije ciklusa jako bitne informacije.

Ne savjetujem vam da započnete PCT nakon ciklusa ili da nastavite forsirati stvari nakon neuspjeha sa simptomima. Samo stvarate više problema svom tijelu, a to u nekim slučajevima može dovesti do potpunog gašenja testosterona koje se više nikada ne vraća.. Iako je sa SARMOVIMA to prakticki doslovno nemoguce bilo je svakakvih slucajeva koristenja abnormalnih kolicina pojedinog proizvoda.


Kako koristiti PCT nakon upotrebe SARM-a


Ili je vaš ciklus SARM-a završio prema planu ili ste ga rano prekinuli i sada je vrijeme da za PCT kako biste vratili razinu testosterona na normalne razine ili čak iznad normalnih razina.

Korištenje PCT-a nakon SARM-a nije egzaktna znanost i morate slušati svoje tijelo i koristiti znanje koje vam ovdje dajem.


Razgovarajmo o nekim od ključnih točaka:

• Ako imate jako loš pad razine testosterona, koristite Clomid od prve minute. Ako osjećate neke od simptoma, ali oni nisu neodoljivi, tada koristite CLOMID umjesto Nolvadexa.

• Nikada nemojte koristiti Clomid dulje od prvog tjedna. Dozirajte do 100 mg (tipičnije 75 mg) prvi dan ili dva, zatim je smanjite za 25 mg nekoliko dana, a zatim za još 25 mg do kraja tjedna.

• Ako koristite Nolvadex od početka, doze od 75 mg ili više mogu se koristiti prvih nekoliko dana, a zatim se smanjuju na isti način kao i za Clomid, kako biste pokušali završiti početni tjedan na oko 50 mg ili čak 25 mg ako se osjećate dobro.Ovo su predvidene doze za cijeli ciklus od nekoliko supresivnih sarmova.

• Ako koristite Clomid prvi tjedan, zatim prijeđite na Nolvadex drugi tjedan, a zatim dalje. morate slušati svoje tijelo, ali tipične su doze od oko 50 mg tijekom drugog tjedna, a zatim do 25 mg do kraja vašeg PCT-a. tjedno da stvarno pokušate podići ključne razine hormona i vratiti proizvodnju testosterona je Clomid, također donosi najgore nuspojave. Oni mogu biti nepodnošljivi za neke ljude.

Enklomifen citrat je bolja opcija oralno bioraspoloživa citratna sol enklomifena, trans-izomera nesteroidnog trifeniletilenskog spoja klomifena, s tkivno selektivnim estrogenim i antiestrogenim djelovanjem. Kao selektivni modulator estrogenskih receptora (SERM), enklomifen se veže na hipotalamičke estrogenske receptore, blokirajući negativnu povratnu spregu endogenih estrogena i potičući oslobađanje gonadotropin-oslobađajućeg hormona (GnRH) iz hipotalamusa; oslobođeni GnRH naknadno stimulira otpuštanje folikulostimulirajućeg hormona (FSH) i luteinizirajućeg hormona (LH) iz prednje hipofize, što rezultira ovulacijom. Osim toga, ovaj agens se može vezati za estrogenske receptore na stanicama raka dojke, što dovodi do inhibicije estrogenom stimulirane proliferacije u osjetljivim staničnoj populaciji.

Ciklus enklomifena

Kada prestanete koristiti anaboličke steroide, razina estrogena raste dok se testosteron smanjuje dok tijelo ponovno kalibrira svoju ravnotežu hormona. Enklomifen djeluje tako da regulira razinu estrogena kako bi pomogao ponovnom porastu testosterona. Također potiče otpuštanje folikulostimulirajućeg hormona (FSH) i luteinizirajućeg hormona (LH), koji su neophodni za povećanje endogenog testosterona.

Uzimanje enklomifena općenito se provodi čim se završi ciklus SARM-a. Trajanje liječenja je obično između 2-4 tjedna, dok osoba koja je uzimala SARM uzima cijeli PTC sad sto i koliko je potrebno ovisi o pojedincu.

Kao rezultat PCT-a, vaša će razina testosterona biti podignuta i možete se vratiti onome u čemu uživate. Većinom bi sve nuspojave koje osjetite tijekom PCT-a trebale biti privremene.

Moguće je napraviti još jedan ciklus nakon što prođu 2-4 tjedna i vaši se hormoni ponovno uravnoteže.

Iako je enklomifen učinkovit u podizanju razine testosterona i promicanju hormonske ravnoteže, postoje potencijalne nuspojave povezane s njegovim uzimanjem. Nuspojave uključuju zamagljen vid i poremećaje vida kao što su slijepe pjege. Stoga je važno da pojedinci koji uzimaju klomifen za terapiju nakon ciklusa budu svjesni svih mogućih promjena vida kako bi mogli upozoriti svog liječnika i poduzeti mjere opreza ako je potrebno.

Doziranje enklomifena

Zahvaljujući kliničkim ispitivanjima učinaka različitih količina enklomifena primijenjenih dnevno tijekom 14 dana, možemo bolje razumjeti implikacije i mogućnosti ovog lijeka.

Budući da je enklomifen relativno nov na sceni bodybuildinga, a anegdotski dokazi su rijetki, pa je dozu teško odrediti. Kao referencu, pogledat ćemo ovu studiju kako bismo pokušali izmjeriti dozu:


Nolvadex je najbolja opcija za sve. Doze do 100 mg, ali tipičnije 75 mg dnevno u prvom tjednu, podnošljive su za većinu muškaraca.

Ako koristite Clomid, zapamtite da se njegovi učinci smanjuju brže nego Nolvadex, što zapravo povećava njegove učinke. Zato uvijek preporučujem vecinom enclomiphen ako je Nolvadex ili Clomid samo prvi tjedan.

 Ako imate gyno simptome, Nolvadex je bolji jer djeluje s većim afinitetom na estrogenske receptore u tkivu dojke nego Clomid.iako to necete dozivjeti kod sarmova cak i u exktremo velikim dozama . Ali raloksifen je bolji od Nolvadexa za ovo.

Budite vrlo oprezni s uporabom inhibitora aromataze, SARMS proizvodi nisu jako supresivni mozete napravitit vise stete neko koristi jer ako je doza prejaka, može stvoriti vrlo niske razine estrogena. Možda niste svjesni, ali estrogen vam je kao muškarcu potreban za stvari poput seksualne izvedbe, jakih kostiju i mišića te sreće. Nije to samo ženski hormon.

Ali umjerena doza anti estrogena posebno samo u prvih tjedan ili dva, može stvarno pomoći da se te razine estrogena spuste na upravljivu veličinu.

Sveukupno, kako biste smanjili nuspojave i probleme korištenja svih ovih dodataka trebali biste koristiti visoke doze vrlo kratko vrijeme i smanjivati ​​ih što je brže moguće.

Povrh toga, kombinacije najbolje funkcioniraju. Clomid nakon kojeg slijedi Nolvadex, a možda i uz vrlo malu dozu inhibitora aromataze tijekom prvih 1-2 tjedna također.

U sažetku:

• Koristite Clomid samo prvih tjedan dana

• Nolvadex je najbolji dodatak terapiji nakon ciklusa

• Raloxifene je najbolji za gyno simptome

• Inhibitori aromataze mogu pomoći u dramatičnom snižavanju razine estrogena

• Uvijek napravite analizu krvi kako biste razumjeli kako vaše tijelo radi i reagira

• Uvijek rano završite ciklus umjesto da radite PCT na ciklusu

• Najbolji PC ciklus za zadržavanje uspjeha je rano i agresivno započeti

Gdje kupiti najbolji PCT za SARM

Uvijek me iznenadi da većina tvrtki koje prodaju SARM-ove ne prodaju i generičke PCT dodatke poput onih o kojima smo ovdje raspravljali.

Najbolji dodaci terapiji nakon ciklusa zapravo su dostupni od vrlo malog broja tvrtki danas


• 1200 mg tamoksifena (generički Nolvadex) sa svakom kapsulom doziranom od 20 mg koštat će cca 81,95 USD.ovisi gdje

• 1500 mg klomifena (generički Clomid) sa svakom kapsulom doziranom od 25 mg, košta 69,95 USD.

• 60 kapsula anastrozola (generički) svaka dozirana po 0,5 mg, koštat će vas samo 63,95 dolara u ovom trenutku.

Upamtite s anastrozolom, govorim vam da uzimate samo ¼ tablete svaka tri ili četiri dana, tako da će vam jedna kutija tableta trajati mnogo ciklusa SARM-a, zapravo vjerojatno nikada nećete morati kupiti drugu.citamo se uskoro i govorimo o detaljnim ciklusima sarmova119 views1 comment

1 Comment


odlično, hvala na postu.

Like
bottom of page