top of page
Search

Koliko je genetika važna u bodybuildingu? Utječe li na ukupnu veličinu osobe?


Koliko je genetika važna u bodybuildingu? Utječe li na ukupnu veličinu osobe? Može li pomoći u dobivanju snage više od normalnog pojedinca?

Rekao bih da je genetika iznimno važna, oko 60% uloge u rezultatima je zahvaljujući blagoslovljenoj genetici, a 40% zbog pravih dobro informiranih strategija/prehrane i split sistema treninga i da ne zaboravimo AAS ( Anabolic-androgenic steroids) u danasnje vrijeme se ta pravila nekako mjenjaju gdje AAS pomaze cak za dobrih 40 % u samome startu.



Ako vidite nekoga tko trenira manje od 2-3 godine, ali još uvijek ima zastrašujuću građu s velikim abdomenim mišićima, ispupčenim mišićima koji prevladavaju izgledom i proporcijama koje izgledaju kao da su iz akcijskog filma, tip je najvjerojatnije blagoslovljen genetikom meso-ektomorpha/ekto-mesomorph takodjer sto je ujedno i najsposobniji atleta,najbolja genetika,najbolji rezultati u doslovno svim sportovima.

O toj temi cemo drugi puta iako se puno vas nece sloziti samnom neka nova istrazivanja koja cu vam predstaviti u iducem clanku su zastrašujuća po pitanju znanosti i genetike..



Ali kako se količina vremena uloženog u bodybuilding povećava, izrazita prednost genetike počinje nestajati, naravno jako malo sportaša je danas i natural, kemija danas nažalost odradi onaj najtezi posao, početak i motivaciju ...obzirom da je osoba dosljedna i da su njezine strategije ispravne rezultati na kraju su apsolutno nevjerojatni.Kao i kod svih stvari o ljudima, mišićna hipertrofija i snaga/sposobnost dizanja je prilagođena za treniranje i za osobu koja dugo vježba teško možete reći jesu li dobici rezultat darovite genetike ili napornog rada godinama ili koristenje AAS,peptida ili Sarmsa godinama🥸

Danas puno vise faktora utječe na to pitanje, a na kraju dana je i nebitno sto koristite (" svi varaju ako je to ono sto tražite kao odgovor" ) pitanje se postavlja na kraju dana da li varas ili truješ sebe ili poboljšavas sebe..




Čini se da se snaga i kapacitet dizanja bolje trenira u usporedbi s mišićnom hipertrofijom, oblikom i proporcijama, dok su oblik i proporcije mišića tvrdoglavo fiksirani genetskim dizajnom i teško ih je promijeniti samo teškim radom ili čak upotrebom AAS, hormona rasta ili sl. /zaostali dijelovi mišića imaju tendenciju da ostanu takvi do kraja vaseg zivota.To je jednostavno tako i neke stvari mozete poboljsati ali onda u tu pricu ulazi i kemija koja se prvenstveno i koristila u slične svrhe pogotovo u bodybuildingu. Popravljanje genetskih nedostataka, vise snage, vise mase, vise volumena,vise izdržljivosti i sl.


Ukupna veličina/masa je više funkcija količine rada treninga godinama i truda koji je uložen i vremena uloženog u bodybuilding nego genetike. Genetika je samo popratni faktor da netko sa manje truda ima bolje rezultate od vas mozda i cak sa manje kemije ili nimalo kemije ?Također, mišićna snaga, hipertrofija i postotak masti mogu se postići na temelju vremena. Ako vam je želja volumen i masa strategija bi trebala biti više jesti i fokusirati se na hipertrofiju, isto vrijedi i za snagu i vitkost.


Iako se to podrazumijeva da će osoba s boljom ili nadarenom genetikom imati puno vise vremena i šanse za postizanje rezultata brže od one s prosječnom ili lošom genetikom. Ali ovaj dio između lose i nadarene genetike može se premostiti dosljednošću, vremenom i naporanim radom i nažalost kemijom u danasnje vrijeme radi koje je danasnja mladež izgubila percepciju sto je natural limit, kako ga ispuniti i tek onda odlučiti ici dalje i koristiti AAS i sl.


Citamo se uskoro


Marko coach


Prijave za online vodstvo

50% na novi 8 tjedni plan za masu i definiciju 50% popusta na 12 i 24 tjedna od mene osobno prehrane i treninga

👨‍💻 faza definicije 👨‍💻 bulking faza 👨‍💻 pomoć oko prehrane i suplementacije 👨‍💻 pripreme za razna natjecanja 👨‍💻 booty Builder program za cure

👨‍💻 regulacija vode u organizmu sa prehranom 👨‍💻 neograničena online podrška za na moje klijente




778 views0 comments
bottom of page